İpekyolu’nda Ödüller Dağıtılıyor

10. ULUSLARARASI İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERI SAHİPLERİNİ BULUYOR!

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesinin desteği ile düzenlenen 10. Uluslararası İpekyolu Film Festivali sahiplerini buluyor. Ödül töreni; büyülü atmosferi ve eşsiz tarihi dokusuyla günümüze taşınan  Atlas 1948 Sinemasında   13  Aralık 2022 Salı günü saat 20:00 da gerçekleşecek.

Dünyanın farklı kültürlerinden gelen  kısa film, belgesel ve animasyon kategorisindeki filmler  sanatın merkezi Beyoğlu’nda, zamanın sonsuzluğuna emanet edilmiş İpekyolu Kervanını bir kez daha kurmaya hazırlanıyor.

REKOR KATILIM…

Anadolu’dan, Özbekistan’a, Yunanistan’dan Irak’a, Çin’den Pakistan’a en kadim dostlar; yedinci sanat sinemada bir araya gelmek için bu yıl 10’uncu kez düzenlenen İpekyolu Film Festivali’ne 2678 başvuru gerçekleşti.

Uluslararası ve ulusal alanda ön elemeyi geçen 60 film sinema dünyasının usta isimlerinin jüriliğinde titiz bir çalışma ile tek tek değerlendirildi ve ödüle layık bulunan filmler seçildi.

SETEM EMEK ÖDÜLÜ…

Bugüne kadar SETEM Emek Ödülü; Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın, Aram Gülyüz, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz, Memduh Ün, Duygu Sağıroğlu, Ertunç Şenkay, Tolgay Ziyal ve Hüsamettin Ünlüoğlu’na ve Annie Pertan, Aycan Çetin ve Aytekin Çakmakçı ve Yavuz Turgul’a verildi.  Bu yıl SETEM Emek Ödülü;  Engin Ayça’ya veriliyor. Ayça 81 yıllık yaşamını bilgelikle sanata dönüştürmüş bir düşünce emekçisi. İtalya’da Instituto Superiore Dell Opinione Publica ve Centro Sperimentale Di Cinematografia okullarında sinema yönetmenliği alanında eğitim almış ve öğrendiği her şeyi gelip ülkesinde sinema yaparak değerlendirmek istemiş. 1974’de Yılmaz Güney’in Arkadaş filmde yönetmen yardımcılığıyla başlayan profesyonel hayatı belgeseller ve üç uzun metraj filmle devam etmiştir. 1987 yılında Bez Bebek,  1990’da Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu ve 2007 yılında çektiği Suna filmleri , Bergama Der ki: Ölüler Altın Takmaz ve Kilim: Köklere Yolculuk belgesel filmlerinin konu ne olursa olsun yaslandığı yerel düzlem, Ayça’nın yerelden evrensele ulaşmasını sağlamaktadır, Bireye dair,  birey olabilmeyi alt zemin olarak gören  ve  aynı zamanda büyük toplumsal çıkarımlarında yapılmasını da sağlayan bir sinema anlayışı oluşturan Ayça, halen sinema üzerine düşünmeye, yazmaya ve dersler vermeye devam etmektedir.

PAYLAŞ

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir