Boğaziçi’nin Programı Belli Oldu!

#HerŞeyeRağmen sloganıyla sinemaseverlerisosyal mesafe kurallarına uyarak sinemalarda ağırlamaya hazırlanan 8. Boğaziçi Film Festivali’nin programı belli oldu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı’nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasındadüzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali, Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Hakkındaki Genelge’de yer alan tüm tedbirleri uygulayarak seyircisini ağırlamaya hazırlanıyor.

Festival, Açılışını “Sun Children” Filmiyle Yapıyor!

8. Boğaziçi Film Festivali’nin bu yılki açılış filmi, Majid Majidi’nin dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali Ana Yarışma bölümünde gerçekleştiren ve Rouhollah Zamani’ye Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu Ödülü’nü kazandıran filmi “Sun Children” olacak. Beyond The Clouds filmiyle 5. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini yaparak festivalden En İyi Kurgu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle ayrılan Majid Majidi’nin son filmi Sun Children, geçimlerini zorlukla sağlayan Ali ve üç arkadaşının hikayesine odaklanıyor.

10 Film Altın Yunus İçin Yarışıyor

Bu yılın önemli yerli yapımlarını bir araya getiren, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bir film 100.000 TL değerindeki Altın Yunus ödülünü almaya hak kazanacak.Edebiyatçı, senarist ve yapımcı Tarık Tufan’ın başkanı olduğu ve yönetmen Ramin Matin, görüntü yönetmeni Taner Tokgöz, oyuncu İpek Türktan Kaynak ve oyuncu Ecem Uzun’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi yılın en iyi yerli filmini seçecek.10 filmin jüri karşısına çıkacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Derviş Zaim’in“Flaşbellek”, Orçun Benli’nin“Gelincik”, Erdem Tepegöz’ün “Gölgeler İçinde”, Ensar Altay’ın“Kodokushi”, Barış Gördağ ve Yasin Çetin’in“Koku”, Ferit Karol’un “Kumbara”, Fatih Özcan’ın “Mavzer”, Ercan Kesal’ın “Nasipse Adayız”, Reis Çelik’in “Ölü Ekmeği” ve Ahmet Sönmez’in “Sadece Farklı” filmleri yarışacak.

8. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerden “Kodokushi” ve“Sadece Farklı”dünya prömiyerlerini festivalde yaparken“Flaşbellek”, “Gelincik”, “Gölgeler İçinde”, “Koku”, “Kumbara”, “Mavzer” ve “Ölü Ekmeği” filmleri iseİstanbul’da ilk gösterimlerini gerçekleştirecek.

FİYAB’dan 10.000 TL’lik En İyi Yapımcı Ödülü

Ayrıca festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında yer alan filmlerden birineyapımcı Alper Tunga Özdemir, yapımcı Nazif Tunç ve yapımcı Metin Tunçtürk’ten oluşan FİYAB (Film Yapımcıları Meslek Birliği) Jürisi tarafından 10.000 TL’lik En İyi Yapımcı Ödülü takdim edilecek.

FİLM-YÖN Ödülü Boğaziçi Film Festivali’nde

8. Boğaziçi Film Festivali’nde bu yıldan itibaren yeni bir ödül verilecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin yönetmenlerinden biri Film Yönetmenleri Derneği Jürisi tarafından verilecek “FİLM-YÖN En İyi Yönetmen” ödülünün sahibi olacak. Bu yıl ilk kez sahibini bulacak olan ödülü verecek FİLM-YÖN Jüri üyeleri Mehmet Eryılmaz, Melisa Önel ve Selim Evci’den oluşuyor.

Çin’den İtalya’ya Farklı Ülkelerden 10 Film 50.000 TL’lik Büyük Ödül İçin Yarışıyor

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl 10 film yer alıyor. Yönetmen, senarist ve yapımcı Joanna Kos-Krauze’ninjüri başkanı olduğu Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleriarasında yönetmen Ismet Sijarina, Kazakistan Sinema Merkezi Başdanışmanı, yapımcı Anna Katchko, 7. Boğaziçi Film Festivali’nde “Homeward” ile En İyi Film Ödülü’nü kazanan Nariman Aliyev, FIPRESCI Üyesi ve Pula Film Festivali Artistik Direktörü Zlatko Vidackovic bulunuyor.Bu yıl 10 filmin jüri karşısına çıkacağı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda; Manijeh Hekmat’ın “Bandar Band”, Pjer Zalica’nın “Focus, Grandma”, Ensar Altay’ın “Kodokushi”, Chiara Bellosi’nin “Ordinary Justice”, Ahmet Sönmez’in“Sadece Farklı”, Svetla Tsotsorkova’nın “Sister”, Jing Wang’in “The Best is Yet to Come”, Ru Hasanov’un “The Island Within”,Jeanette Nordahl’ın “Wildland”veAntoneta Kastrati’nin“Zana” filmleri yarışacak.

8. Boğaziçi Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan tüm filmler Türkiye prömiyerini gerçekleştirirken “Kodokushi” ve “Sadece Farklı” hem ulusal hem de uluslararası yarışmada yer alacak!

Kısa Kurmaca ve Kısa Belgesel Filmler Seyircisini Bekliyor!

Yönetmenler Banu Sıvacı ve Cihan Sağlam  ile film eleştirmeni Murat Tolga Şen’den oluşan Kısa Kurmaca Jürisi; Ulusal Kısa Kurmaca kategorisindeMahsum Taşkın’ın “Binbir Gece”,  Zeynep Dilan Süren’in “Büyük İstanbul Depresyonu”, Alperen Albayrak’ın “Derinlik Algısı”, Elif Hamamcı’nın “Geri Dönüşüm”, Emre Sert ve Gözde Yetişkin’in “Kısmet”, Volkan Girgin’in “Konuşma”, Gökalp Gönen’in “Lal”, Yeşim Tonbaz’ın “Münhasır”, Murat Uğurlu’nun “Tapınak”, Hüseyin Aydın Gürsoy’un “Toz Olmak”, Yavuz Akyıldız’ın “Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasulye” ve Onur Güler’in “Yara”filmlerini değerlendirecek. Uluslararası Kısa Kurmaca kategorisinde ise Linh Duong’un “A Trip to Heaven”, Anthony Nti’nin “Good Night”, Zhannat Alshanova’nın “History of Civilization”, Sameh Alaa’nın “I am Afraid to Forget Your Face”, Firas Khoury’nin “Maradona’s Legs”, Hristo Simeonov’un “Nina”, Pedro Peralta’nın “Perpetual Night”, Edgardo Pistone’nin “The Flies”, Farah Nabulsi’nin “The Present” ve Francesca Canepa’nın “The Silence of the River” filmlerini değerlendirecek.

Yazar Samed Karagöz ile yönetmenler Senem Bay ve Vuslat Saraçoğlu’ndan oluşan Kısa Belgesel Jürisi, Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması için;Özgenur Gülerce’nin “Aşık Feymani”, Muhammed Emre Özdemir ve Hakan Demirel’in “Baraka”, Melih Aslan’ın “Bisikletçi”, Feyzi Baran ve Kamil Kahraman’ın “Bu da mı Gol Değil?”, Rıdvan Karaman’ın “Donuk Bakışlar”, Ahmet Keçili’nin “Seval”, Malaz Usta’nın “Sürgünde Bir Yıl” ve Fatih Ertekin’in “Yaylacı” belgesellerini değerlendirirken, Uluslararası Kısa Kurmaca Belgesel Film Yarışması içinse Mahdi Fleifel’in “3 Logical Exits”, Randa Maroufi’nin “Ceuta’s Gate”, Halima Ouardiri’nin“Clebs”, Gregoire Verbeke’nin “I Feel Your Eyes”, Nevena Desivojevic’in “Outside the Oranges are Blooming”, Adriano Valerio’nun  “The Eagles of Carthage”, Alex Evstigneev’in “The Golden Buttons” ve Maja Novakovic’in “Then Comes the Evening” belgesellerini değerlendirecek.

Festivalin Galaları Heyecan Uyandırıyor!

Boğaziçi Film Festivali’nin yılın beklenen filmlerinin Türkiye prömiyerlerine ev sahipliği yapacağı “Galalar” bölümündePhilippe Falardeau’nun, J.D. Salinger’in ajansında çalışan hevesli bir gencin hikayesine odaklanan ve 70. BerlinFilmFestivali’nin de açılış filmi olan“My Salinger Year”,Majid Majidi’nin aynı zamanda festivalin açılış filmi de olan “Sun Children”, Benedict Cumberbatch’ın başrol oynadığı ve dünya prömiyerini SundanceFilmFestivali’nde yapan Dominic Cooke’nin “The Courier” ve 70. BerlinFilmFestivali’nin Altın Ayı ödüllü Mohammad Rasoulof’un “There is No Evil” filmleri izleyici karşısına çıkacak.

Bosphorus Film Lab’ın Pitching Platformu’nda Bu Yıl 12 Proje Yarışıyor

TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla düzenlenen ve Türkiye sinemasındaki filmlerin gelişmesine katkı sağlamak, yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destekoluşturmak amacıyla gerçekleşenBosphorus Film Lab’da bu yıl, yapımcılığını Emrah Özkan Tellioğlu, yönetmenliğini Emir Külal Haznevi’nin yaptığı  11 Yıldız, Güneş ve Ay; yapımcılığını Arda Çiltepe, yönetmenliğini Mustafa Emin Büyükcoşkun’un yaptığı Battal; yapımcılığını Halil Kardaş, yönetmenliğini Abdullah Şahin’in yaptığı Can Kuşu;yapımcılığını Selman Nacar, yönetmenliğini Burak Çevik’in yaptığı Gecede; yapımcılığını Çağlar Bocut, yönetmenliğini Eylem Kaftan’ın yaptığı Gerçek Bir Kadın; yapımcılığını Yeşim Kocaman, yönetmenliğini Mehmet Yiğit Küçükkibar’ın yaptığıGün Batımına Birkaç Gün Kala; yapımcılığını ve yönetmenliğini Burçak Üzen Açık’ın yaptığı Hava’nın Tohumu; yapımcılığını M. Tarık Ötgen, yönetmenliğini Bilal Petek’in yaptığı Karine; yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Hacıhafızoğlu’nun yaptığı Kirpinin Boya Kalemleri; yapımcılığını Müge Büyüktalaş, yönetmenliğini Ali Aydın’ın yaptığı Kuşlar Yasına Gider, yapımcılığını Servan Güney, yönetmenliğini Gökhan Tiryaki’nin yaptığı Küçük Bir Hata ve yapımcılığını Enes Erbay, yönetmenliğini Elif Eda Karagöz’ün yaptığı Süt Çiftliği projeleri yer alıyor.

Work in Progress Kategorisinde Bu Yıl 7 Proje Yarışıyor

Bu yıl Work in Progress kategorisindetoplam 7 proje finale kaldı. Jüri karşısına çıkacak olan projelerin isimleri, yapımcılığını Ali Tansu Turhan ve Burcu Uğuz, yönetmenliğini Ali Tansu Turhan’ın yaptığı Diyalog, yapımcılığını ve yönetmenliğini Cüneyt Karakuş’un yaptığı Eflatun, yapımcılığını Halil Kardaş, yönetmenliğini Sinan Sertel’in yaptığı İçimdeki Kahraman, yapımcılığını Nesef Polat, yönetmenliğini Selcen Ergun’un yaptığı Kar ve Ayı, yapımcılığını İris Tahhuşoğlu, Yunus Yunusoğlu ve Zeynep Koray, yönetmenliğini Erkan Tahhuşoğlu’nun yaptığı Koridor, yapımcılığını Recep Toklu, yönetmenliğini Ahmet Toklu’nun yaptığı Pota ve yapımcılığını Eyüp Boz ve İffet Eren Danışman Boz, yönetmenliğini İffet Eren Danışman Boz’un yaptığı Turna Misali projeleri yer alıyor.

First Cut Lab’aSeçilen 2 Proje Belli Oldu

Kurgu aşamasındaki uzun metraj film projelerinin danışmanlar eşliğinde uluslararası standartlarda geliştirilmesi için tasarlanmış olan kurgu atölyesi First Cut Lab’ın Bosphorus Film Lab bünyesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. First Cut Lab’a seçilen yönetmenler ve yapımcılar kurgu süpervizörleri ve atölye danışmanları ile filmlerinin kurgusu, festival ve dağıtım stratejisi üzerine birebir çalışma fırsatı bulacak. First Cut Lab’a başvuranlar arasından seçilen iki proje ise yapımcılığını Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken ve yönetmenliğini Ümit Köreken’in yaptığı Bir Umut ile yapımcılığını ve yönetmenliğini Ekrem Aydın’ın yaptığı The Data Collector projeleri yer alıyor.

Bosphorus Film Lab Çevrimiçi Gerçekleşiyor!

8. Boğaziçi Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Bosphorus Film Lab, bu yıl dijital olarak gerçekleştirilecek. Yabancı konukların dijital platformlar üzerinden katılımcılar ile buluşup etkin bir paylaşım alanının yaratılacağı Bosphorus Film Lab etkinlikleri, finalistlere özel olarak organize edilen eğitimler ve endüstri davetlilerine yönelik proje sunumları ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Festival Afişi Renkler ve Yunusu Buluşturdu

Festivalin sekizinci yılı için hazırlanan afişin merkezine Boğaziçi Film Festivali’nin logosunda yer alan yunus konumlandırılırken; “8” rakamının vurgulandığı renkli dünyası dikkatleri çekiyor. Bu yıl da sinema salonlarını ve İstanbul’u süsleyecek afiş, renk uyumunu festivalin simgesi yunusla tamamlarken; bu yılki sloganı #HerŞeyeRağmen ifadesine de yer veriyor.

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir