2021 Altın Küre’de Kadınlar Tarih Yazdı

Bu yıl 78’incisi düzenlenen Altın Küre Ödülleri için dün açıklanan adaylarda kadınlar öne çıktı. En İyi Yönetmen dalında Altın Küre tarihinde ilk kez üç kadın aday gösterilirken, En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu adaylıklarına kadın hikayelerini konu alan filmler damga vurdu.

Oscar’ın habercisi olarak anılan, sinema ve televizyonun en prestijli ödüllerinden Altın Küre, bu yıl 78’inci kez sahiplerini bulacak. En çok adaylığı altı dalda birden yarışan Mank filmi aldı. Televizyonun en iddialı yapımı ise altı adaylıkla Netflix’in The Crown dizisi oldu.

ALTIN KÜRE ‘KADIN KÜRE’ OLDU

Bu yılki Altın Küre Ödülleri’nin yıldızları, salgına rağmen filmlerini gösterime sokan kadın yönemenler olarak öne çıktı.

2021 Altın Küre Ödülleri’nde en iyi yönetmen olarak üç kadın aday gösterildi. ilk kez bir yılda birden fazla kadın kısa listeye alındı.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (Hollywood Foreign Press Association – HFPA) tarafından belirlenen ödüller için kadın yönetmenler Regina King, Chloe Zhao ve Emerald Fennell; David Fincher ve Aaron Sorkin’in yanında En İyi Yönetmen ödülü için aday gösterildi.

KADIN HİKAYELERİ ÖNE ÇIKTI

En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu adaylıklarına kadın hikayelerini konu alan filmler damga vurdu. En İyi Film adayları The Father, Mank, Nomadland, Promising Young Woman ve The Trial of the Chicago 7 adlı filmler. En İyi Kadın Oyuncu ödülü için ise Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom), Andra Day (The United States vs Billie), Frances McDormand (Nomadland), Carey Mulligan (Promising Young Woman) ve Vanessa Kirby (Pieces of a Woman).

2021 Altın Küre Ödülleri için belirlenen adaylarla ilgili diğer satır başları ise şöyle:

Geçen yıl kanserden hayatını kaybeden Chadwick Boseman, Ma Rainey’s Black Bottom filmiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında aday.

Pandemide filmlerini gösterime sokmaktan korkan isimlerin aksine elini taşın altına koyan Anthony Hopkins’in Father filmi En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Film dahil dört dalda adaylık kazandı.

Yılın Ömür Boyu Başarı Ödülü de meslekte 60’ıncı yılını tamamlayan 83 yaşındaki oyuncu Jane Fonda’ya verilecek.

SUNUCULAR DA KADIN

2021 Altın Küre Ödül Töreni, tarihinde ilk kez dijital olarak yayınlanacak. 28 Şubat’ta yapılacak törenin sunuculuğunu da kadın oyuncular Tina Fey ve Amy Poehler yapacak. İkili, aynı töreni üçüncü kez sunacak. Kazananlar, New York’ta Tina Fey ve Los Angeles’ta Amy Poehler’in ev sahipliğinde düzenlenen iki ayrı törende açıklanacak.

(NTV)

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir