Ankara’da 2. Buluşma

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle FİYAB – Film Yapımcıları Meslek Birliği tarafından organize edilen “2. FİYAB Sinema Sektör Günleri” bir kez daha sinema sektörü unsurlarını Ankara’da bir araya getirdi. Geçtiğimiz yıl kamera arkasında çalışan birçok profesyonelin deneyimlerini paylaştığı etkinlik, bu yıl da sinema profesyonellerine ve sinemaseverlere kapılarını açtı.

17 – 18 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleşen etkinlik, FİYAB – Film Yapımcıları Meslek Birliğitarafından organize edildi. Etkinliğin mekan sponsorları ise Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ANFA Genel Müdürlüğü oldu.

Etkinlik bu yıl pandemi koşulları sebebiyle açık havada ALTINPARK AMFİ TİYATRO’da gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci gününde yağan yağmura rağmen izleyiciler oturumları ilgiyle takip ettiler. Fiziki oturumlara ek olarak da online oturumlar da yapıldı.

Sırasıyla bu yıl oturumlar şu şekilde gerçekleşti:

17 EKİM CUMARTESİ

Daver Atabey – yönetmen – Belgesel Sinema

Etkinliğin açılış konuşmasında tecrübeli yönetmen Daver Atabey belgesel sinema hakkında bilgilerini aktardı.

Emre Budak – yönetmen – Ankara’da Film Çekmek

Cumartesi gününün ikinci oturumunda Yolunda A.Ş.’nin yönetmeni Emre Budak hem Ankara’da film çekmeyi hem de yeni projelerini anlattı.

Enver Arcak – yapımcı,yönetmen – Dijital Mecralarda Yapımcılık

Hermana belgeselinin yönetmeni, BluTV için çekilen Pavyon belgeselinin yapımcısı Enver Arcak, dijital platformlarda belgesellerin gösterim ve dağıtım olanakları hakkındaki konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Musa Göçmen – besteci, orkestra şefi – Film Müziği Bestelerken Müzisyen-Yönetmen İlişkisi

Besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen, film müziği tasarlarken yönetmen ile besteci ortak çalışmasını anlatmasının yanısıra, bağımsız filmciler için müzik kullanabilecekleri www.muzikmakinesi.com gibi alternatif platformlar hakkında bilgi verdi.

Ayris Alptekin – yönetmen, oyuncu, kurgucu – Bir Hikaye Anlatıcısı Olarak Kurgu

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi kurgu ödülünün sahibi Ayris Alptekin, kurmaca filmlerde kurgu hakkında tecrübelerini paylaştı. Oturum Yasin Semiz’in moderatörlüğünde Gülşen Gonca Ertuğrul’un sunuculuğunda online canlı yayın olarak gerçekleştirildi.

Zeynep Özbatur Atakan – yapımcı (online oturum) – Yapımcılık Laboratuvarı

Cannes Film Festivali’nde Palme D’or ödülüne layık görülen 2014 yapımlı Kış Uykusu başta olmak üzere, Ahlat Ağacı, Bir Zamanlar Anadolu’da, İklimler, Üç Maymun gibi Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı filmlerin yanısıra, Hiçbiryerde, Burası Cennet Olmalıgibi filmlerin yapımcılığını üstlenen, aynı zamanda Oscar Akademisi, Avrupa Film Akademisi ve Asya Film Akademisi üyesi olan Zeynep Özbatur Atakan yapımcılık ile ilgili tecrübelerini aktardı.Oturum Yasin Semiz’in moderatörlüğünde Gülşen Gonca Ertuğrul’un sunuculuğunda online canlı yayın olarak gerçekleştirildi.

18 EKİM PAZAR

Yasin Semiz – yönetmen – Belgesel Sinema ile Hikaye Anlatmak

Aynı zamanda FİYAB Sinema Sektör Günlerinin direktörü olan, Eymir Neden Paylaşılamadı? ve Asfaltın Altıdan Altında Dereler! belgesellerinin yönetmeni Yasin Semiz belgesel sinemada hikaye anlatma yöntemlerini anlattığı konuşmasında bu etkinliği yapma amaçlarına da değindi.     

Hazel Sevim Ünsal – senarist – Senaryo Yazımında Yaratıcı Süreç

Koku, Deli Deli Olma filmlerinin senaristi Hazel Sevim Ünsal, senaryo yazım süreci ve teknikleri hakkında izleyicileri bilgilendirdi.

Hasan Nadir Derin – sinema yazarı – Türkiye’de Sinema Yazarlığı

Altyazı, Sinema Manyakları gibi platformlarda sinema yazıları ile tanınan Hasan Nadir Derin, sinemanın bu az bilinen alanı ile ilgili izleyicileri bilgilendirdi.

Ömer Özdenören – Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı – T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destek Fonları

Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer Özdenören sunumunda T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sinema destek fonları hakkında bilgi verdi ve ardından soruları cevapladı.

Meryem Yavuz – görüntü yönetmeni – Görüntü Yönetmeninin Yolculuğu

Bilmemek, Peri: Ağzı Olmayan Kız filmleriyle dikkatleri çeken yetenekli görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, görüntü yönetmenliği ile ilgili tecrübelerini aktardı.

Ümit Ünal – yönetmen (online oturum) – Ustalık Sınıfı

Usta yönetmen Ümit Ünal online oturumda soruları yanıtlarken filmleri ve senaryoları hakkında bilgi verdi. Yasin Semiz’in moderatörlüğünde Gülşen Gonca Ertuğrul’un sunuculuğunda online canlı yayın gerçekleştirildi.

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir