Sultanbeyli’de Onur Ödülleri Belli Oldu

Bu yıl 23-26 Kasım tarihleri arasında 3’üncü kez seyircisiyle buluşacak olan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Onur Ödülleri, usta oyuncular Zihni Göktay ve Bedia Ener ile sinema tarihçisi ve yazarı Burçak Evren’e verilecek. Bu yılın Kısa Filme Destek Ödülü ise yapımcı ve sunucu Ömer Sami Savimli’ye takdim edilecek.

TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenecek 3. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 23 – 26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Kısa film türüne destek vermek ve sinema profesyonelleriyle seyirciyi buluşturmak amacıyla üçüncüsü gerçekleştirilecek ve toplam 515 filmin başvuru yaptığı yarışmada sinemamıza verdikleri emekten dolayı Onur Ödülleri ve Kısa Filme Destek Ödülü verilecek.

Sinemanın Ustalarına “Onur Ödülü”

3. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Festivali’nde bu yıl çok sayıda tiyatro oyunun yanı sıra, film ve dizilerdeki başarılı oyunculuğuyla da dikkat çeken, “Güven Bana”, “Oregon”, “Şaşkın Bakkal 216” gibi yapımlarda rol alan oyuncu ve seslendirme sanatçısı Zihni Göktay ile “Yaprak Dökümü”,Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam”, “Duy Beni” ve “Ada Masalı” gibi unutulmaz projelerde yer alan usta oyuncu, seslendirme sanatçısı Bedia Ener ve yazmış olduğu kitap ve eleştirilerle Türk sinemasına katkı sağlayan sinema tarihçisi ve yazarı Burçak Evren’e Onur Ödülleri takdim edilecek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Kısa Filme Destek Ödülü” Ömer Sevimli’ye

Bu yıl  “Sıradışı” ve “Bıçak Sırtı” programlarının yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen yaklaşık 8 yıl, Ülke TV’deKısa Film Festivali” isimli sinema programını TRT Kent Radyo İstanbul’da ise “Sinema Kulübü” isimli radyo programını hazırlayıp sunan ve TRT2’de Sinema+ programını sunmaya devam eden Ömer Sami Sevimli’ye, kısa film alanına verdiği desteklerden ötürü Kısa Filme Destek Ödülü verilecek.

Onur ve Kısa Filme Destek Ödülleri ile 3. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda dereceye girenlere yarışma ödülleri, 26 Kasım akşamı, Beyoğlu Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek kapanış töreninde sahiplerine takdim edilecek.

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması ile ilgili detaylı bilgi için www.sultanbeylikisafilm.com adresi ziyaret edilebilir.

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir