‘Masumiyet Müzesi’ Belgesel Oldu

Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi adlı kitabı belgesel oldu. 25 Mart’ta gösterime girecek olan belgeselin yönetmenliğini Grant Gee üstleniyor.

Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk’un, aynı adı taşıyan romanının ardından açtığı ve 1970’lerde yaşanan hazin bir aşkın izlerini takip eden Masumiyet Müzesi’inden esinlenen usta belgesel ve klip yönetmeni Grant Gee’nin kişisel merakıyla başladığı MASUMİYET MÜZESİ yolculuğu gerçekle hayalin, yazarla karakterlerin ve aşk ile İstanbul’un iç içe geçtiği olağanüstü bir filme dönüşüyor. Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde özel gösterimle yapan HATIRALARIN MASUMİYETİ belgeseli, 25 Mart’tan itibaren ülkemizde gösterime giriyor.

Grant Gee’nin Hatıraların Masumiyeti’nde ise gizemi, sokak köpekleri, dolambaçlı sokaklarda ilerleyen taksileri, geceye ait insanları, Boğaz’ı ve tüm mazisi ile İstanbul eşliğinde Füsun ve Kemal’in aşkına, Türkiye’nin yakın tarihine ve Orhan Pamuk’un kişisel hikayesine tanıklık ediyoruz. Türkiye’nin iki yaşayan efsanesi Türkan Şoray ve Ara Güler de filmde kendi İstanbullarını bizimle paylaşıyor. Belgesel, Orhan Pamuk’un anlattığı gibi bu şehrin bize verdiği hüznü taşıyan tüm hayat hikayelerine ve yakın dönem Türkiyesi’ne tarifsiz, gizemli ancak bir o kadar da tanıdık bir yolculuk. Anıların Masumiyeti filmi, eşyalardan hareketle şehrin büyülü kimyası, manzaraları ve aşk hikayeleri arasında bizi eşsiz bir yolculuğa çıkarır. Bu yolculuk temelde aşk, zaman, hatıralar, kayıplar ve hepsine ev sahipliği yapan güzel şehir İstanbul hakkındadır.

Fragman

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir