Film Projesi Geliştirme Kampı Sona Erdi

İzmir’den beş uzun metraj film projesinin seçildiği İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı’nda, projelerin yönetmen, yapımcı ve senaristleri beş günlük yoğun bir proje geliştirme eğitimine katılarak projelerini alanında uzman eğitimciler eşliğinde geliştirme fırsatı buldular. Eğitimler, 19-23 Temmuz 2022 tarihlerinde, İzmir’in Urla ilçesinde doğayla iç içe K2 Urla Nefes Alanı’nda gerçekleşti. Katılımcıların tüm eğitim ve konaklama masrafları, İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı tarafından karşılandı.

İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sinema sektörü için İzmir’in alternatif bir merkez olması vizyonu doğrultusunda sürdürülen İzmir Sinema Ofisi çalışmaları kapsamında, İzmir Vakfı ve İzelman’ın katkılarıyla Solis Cinema Sessions tarafından hayata geçirildi.

Sektöre henüz yeni adım atan sinemacılar, tretman aşamasındaki ilk uzun metraj film projelerini geliştirme fırsatı buldular. Katılımcılar, 1 Haziran’da duyurulan açık çağrıyla başvuran 63 proje arasından İzmir Büyükşehir Belediyesi Sinema İzmir Projesi Sorumlu Daire Başkanı Gökçe Başkaya, yapımcı Müge Özen, Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali direktörü Bengi Semerci, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sinema İzmir Projesi Şube Müdürü Ceren Umay ve yönetmen/senarist Ali Vatansever’den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Eğitimler, yapımcı Müge Özen ve yönetmen/senarist Ali Vatansever’in yürütücülüğünde yönetmen Çağıl Bocut, oyuncu Nezaket Erden, yapımcı Armağan Lale, yönetmen/senarist Tunç Şahin, festival direktörü Azize Tan ve yapımcı/senaristEmine Yıldırım’ın yer aldığı uzman eğitim kadrosu tarafından gerçekleştirildi. Eğitmenlerin yanı sıra, yapımcı Zeynep Atakan ve yönetmen Pelin Esmer de, Ustalık Sınıfı konuşmalarıyla katılımcılarla deneyimlerini birebir paylaşmak ve alanlarıyla ilgili konuşmalar yapmak için Urla’dalardı.

Katılımcılara özel eğitimlere ek olarak, Zeynep Atakan ve Pelin Esmer’in verdiği Ustalık Sınıfları ile Armağan Lale’nin ilk filmin yapım yolculuğunu anlattığı konuşması kamp dışından gelen sinemacı adaylarının katılımıyla gerçekleşti.

İzmir Beyazperdede, Sinemacılar İzmir’de!

Yönetmenliğini Can Fakıoğlu, senarist ve yapımcılığını Burak Kolcu’nun üstlendiği Gittiği Yere Kadar; yönetmenliğini ve senaristliğini Barış Kösem, yapımcılığını Aleyna Songelen’in üstlendiği İntihar Salgını; yönetmenliğini ve senaristliğini Simge Gökbayrak, yapımcılığını Meltem Köse’nin üstlendiği Kapı Çaldı; yönetmenliğini ve senaristliğini Abdullah Rıdvan Can, yapımcılığını Abdullah Sevinç’in üstlendiği Tavşan; yönetmenliğini ve senaristliğini Ayşe Çelikkaya, yapımcılığını Ahmet Çalışkan’ın üstlendiği Telafi, İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı kapsamında geliştirilen projeler arasında yer aldı.

Katılımcılar; yönetmenlik, senaryo, bütçeleme, yapım, dağıtım, festival gibi konularda sektörde uzman kişilerle çalışarak film projelerini uluslararası film marketlerine, fonlara ve potansiyel ortak yapımcılara sunmaya hazır hâle getirdiler.

Projeler Sektörün Önde Gelen İsimlerinden Oluşan Jüri Tarafından Değerlendirildi!

Kampın son günü gerçekleşen proje sunumları, yapımcı Zeynep Atakan, yapımcı Armağan Lale, Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali direktörü Bengi Semerci ve İzmir BB Sinema İzmir Projesi Şube Müdürü Ceren Umay’dan oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. Yönetmenliğini ve senaristliğini Abdullah Rıdvan Can, yapımcılığını Abdullah Sevinç’in üstlendiği Tavşan projesi İzmir Sinema Ofisi tarafından verilen yapım destek ödülünü almaya hak kazandı.

Bunun yanı sıra, beş ilk film projesinin yönetmen ve yapımcılarına, Zeynep Atakan tarafından Yapımlab kapsamında altı aylık danışmanlık ödülü verildi.

PAYLAŞ

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir