16 Bin Dolar Ödüllü Yarışma Başvuruları Başladı

HASEN tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Hazar Kısa Film Yarışması heyecanı başlıyor. Toplam ödülü 16 bin dolar olan yarışmaya son katılım tarihi 1 Eylül 2016.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Hazar Kısa Film Yarışması bu yıl kültürel çeşitliliği gündeme taşıyor. Başvuruların alınmaya başladığı yarışmanın bu yılki konusu “Hazar Coğrafyasında Kültürel Etkileşimin İzleri” olarak belirlendi. 1 Eylül 2016 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışmada kazananlara toplam 16 bin dolar ödül dağıtılacak. “Bir Melodi Bin Senfoni” mottosuyla çok kültürlülüğün birleştirici özelliğine vurgu yapan filmlerin ödüllendirileceği yarışmaya başvurular ücretsiz.

Bu yarışma ile

  • Türkiye ve dünyada kısa film alanında etkili bir platform oluşturmak
  • Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkıda bulunmak
  • Profesyonel kısa film yapımcı ve yönetmenlerini desteklemek,
  • Genç sinemacılara kendilerini gösterme olanağı sağlamak,
  • Sinema sektörünün estetik ve teknik gelişimine öncülük etmek amaçlanıyor.

Yarışmaya Nasıl Başvuruluyor?

Yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu belirleyeceği 10 film finale kalacak. Birinci, ikinci, üçüncü, jüri özel ödülü ve mansiyon almaya hak kazanan 5 film ödüllendirilecek.

Yarışmaya, süresi 20 dakikayı aşmayan kısa filmler (kurmaca, animasyon ve deneysel) ve 30 dakikayı aşmayan belgesel filmler kabul edilecek. Başvuruda bulunacak.

Katılımcıların, www.hazarkisafilm.com üzerinden başvuru formunu doldurarak, ön izleme kopyalarını en geç 1 Eylül 2016 tarihine ulaştırması gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen, Hazar bölgesinin kanayan yarası Dağlık Karabağ sorununu mercek altına alan Hazar Kısa Film Yarışması’nda birinciliği ve 10 bin TL’lik ödülü ‘Cennet Çiçekleri’ isimli filmiyle Ömer Miraç Tunç almıştı.

2. Hazar Kısa Film Ödülleri

Birincilik Ödülü: Kristal Hazar Ödülü + 5000 Dolar

İkincilik Ödülü: Kristal Hazar Ödülü + 4000 Dolar

Üçüncülük Ödülü: Kristal Hazar Ödülü+ 3000 Dolar

Jüri Özel Ödülü: 1500 Dolar

Mansiyon Ödülü (5 Adet): 500 Dolar

Daha detaylı bilgiye www.hazarkisafilm.com web sitesinden ulaşılabilir.

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir